Proč píši blog
Proč píši blog

Proč vlastně píši blog?!

Často přemýšlím o různorodých věcech pro někoho zvláštním způsobem a věřím, že by tyto myšlenky mohly někomu alespoň trochu stimulovat mysl, k hledání nekonvenčních řešení… A tohle byl přesně ten důvod, proč jsem se rozhodl některé myšlenky publikovat veřejně na blogu. Vždy mě ve škole nejvíce bavilo psát úvahy, jelikož tam byl větší prostor k zamyšlení a částečně i vyjádření myšlenek, avšak za negativum jsem považoval pevně stanovenou minimální délku práce, což mi v příspěvku na mém vlastním blogu nikdo stanovit nemůže a já mohu svými myšlenkami bloudit jak dlouho budu chtít a přece budou mít nějakou (moji osobitou) strukturu. Tedy alespoň v to doufám!

A jaký první příspěvek umístit na blog?

Dlouhou dobu jsem přemýšlel, co by zde mělo být jako první příspěvek. a Stále jsem se nemohl rozhodnout, jestli udělat nějaký úvod, nebo začít rovnou konkrétním tématem. Popravdě jsem se nakonec rozhodl udělat první příspěvek jako úvod, protože tento blog nejspíš nebude jako běžné jiné stránky podobného typu, které se zaměřují pouze na určité téma.

Začít psát jsem se rozhodl hlavně kvůli tomu, abych nějakým způsobem uchovával svoje myšlenky a už teď vím, že psát papírový deník opravdu nebude pro mě.

Možná jsou to spíše subjektivní úvahy, protože jsem si všiml, že o mnoha věcech uvažuji tak nějak v cyklech i po delší časové prodlevě. Myslím, možná i čistě pragmaticky, že mi to v budoucnu ušetří mnoho času a nebudu stále “znovu objevovat kolo”. Případně budu mít možnost se zpětně podívat, jakým způsobem jsem se v nějakém časovém intervalu vyvíjel. Některé z těchto úvah budu zároveň veřejně publikovat právě zde. Jinak řečeno, slouží mi to jako databáze myšlenek (či deník, chcete-li) a snad to poslouží i jako inspirace pro ostatní.

Občas se zde může objevit i nějaká ne až tak úplně moje úvaha, ale spíše úvaha, která je mi blízká nebo podle mého názoru alespoň stojí za zmínku. A vlastně může se zde zjevit úplně cokoli, co mi zrovna přeletí přes nos a zaujme mě.

Budu se vyjadřovat i k věcem, o kterých nemám absolutně žádnou páru – takže asi jako každý, jen já si to i trochu přiznám.

A pro koho je tento blog především určen?

Celkově je blog určen především pro lidi, kteří mají svoji hlavu otevřenou různým názorům. Z vlastní zkušenosti vím, že i když se člověk přímo neztotožňuje s myšlenkou ostatních, vždy na ní může najít něco částečně užitečného a nápomocného aspoň k rozšíření obzorů. Vždy mě dokáže překvapit, jak lidé vnímají a zpracovávají různé vjemy.

Už teď jsem sám zvědav s jakým tématem vůbec začnu 🙂

About the author

Boris Pazdera

Jsem člověk, který se rychle nadchne pro cokoliv nového, takže doufám, že nové je vždycky lepší! Velmi se zajímám o investování, zajímavé projekty a mnoho dalšího.

View all posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *