chytrý převod měn, chytrý převod peněz

Chytrý převod měn – převádějte peníze chytře

Převádět peníze, z jedné měny na jinou a k tomu chytře, není zase tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Důvodem je, že je na trhu mnoho služeb (včetně bank), které se vás budou snažit doslova „sedřít“ z kůže.

Naštěstí je tu mnoho jiných služeb, které se jim snaží znemožnit, aby vás „oškubali“ a nabízí výhodnější převody měn. se vám pokusím najít tu nejvýhodnější!

Kalkulačka pro chytrý převod

Najděte si nejvýhodnější směnárnu pro online převod měn!

Z: Do:

Proč nevyužívat běžné banky

Banky a jejich SEPA platby jsou často nevýhodné, ale mohou si to dovolit, protože stále profitují z toho, že si lidé myslí, že je to jediná možnost, jak směnit peníze. 

V poslední době se však vyskytlo mnoho nových služeb, které jim do toho „hází vidle“. Tyto služby se na rozdíl od běžných bank chovají transparentně, takže žádné vysoké skryté poplatky nebo špatné kurzy.

Tyto služby nám dají střední kurz pro směnu, což se u většiny bank nedá říct. Samozřejmě i zde je poplatek, ale je naprosto mizivý v porovnání s poplatkem bank.

Při těchto převodech všechny poplatky vidíte ještě před potvrzením směny, což není běžné u bank, kdy se poplatek odečte až po odeslání.

Kolik stojí nebankovní chytrý převod

Vždy záleží na službě (směnárně), kterou použijete, ale například TransferWise si vezme poplatek procentuálně podle převáděné částky. Případně CurrencyFair si bere fixní poplatek 3 EUR, takže je vždy dobré vyzkoušet všechny možnosti a teprve následně se rozhodnout, co je pro nás v daný moment nejvýhodnější.

I když by se mohlo zdát, že například TransferWise (procentuální poplatek) bude nevýhodný, opak je pravdou. Hlavní výhodou je právě kurz, podle kterého se převod provádí a ten je jednoznačně výhodnější. 

Jak neprodělat na poplatcích?

Musíte si srovnat služby, které nabízí směnu peněz a vybrat z nich tu nejvýhodnější. Bohužel, kurzy a poplatky se mění na základě převáděných měn velmi rychle a proto je důležité propočítat si směnu před každým převodem.

Sám jsem tohle dělal mnohokrát manuálně a zjistil jsem, že je to hrozně časově náročné. To byl důvod, proč jsem vytvořil automatickou kalkulačku a rád se o ni s vámi podělím.

Kalkulačka pro chytrý převod

Využijte kalkulačku jak je libo (doporučuji udělat srovnání měn před každým převodem):

Z: Do:

Jak fungují služby pro chytrý převod

Všechny tyto služby jsou velmi jednoduché na ovládání a převod je hračka. Většinou je však nutná registrace účtu, což vám ale zároveň dá možnost nahlížet do vašich předchozích převodů. 

Jakmile si zadáte, ze které – do které měny budete provádět převod, ukáží se vám všechny poplatky. Jakmile převod potvrdíte, služba vám napíše účet, částku a identifikátor, kam máte zaslat peníze (převod v měně, kterou chcete směnit). Následně už jenom zašlete peníze z vašeho účtu a během 1-2 dnů je hotovo.

Podívejte se na kalkulačku převodů měn a vypočtěte si nejvýhodnější variantu převodu!

Nenechte se napálit!

Jak vidíte, udělat chytrý převod měn je jednoduché a bylo by zbytečné platit přemrštěné poplatky v běžných bankách.

Pokud bych vám mohl s něčím pomoct, neváhejte mě kontaktovat na mé Facebookové stránce

Klikněte na „Dát stránce To se mi líbí“ a už vám neuteče žádná novinka, jak vydělat nebo ušetřit!

About the author

Boris Pazdera

Jsem člověk, který se rychle nadchne pro cokoliv nového, takže doufám, že nové je vždycky lepší! Velmi se zajímám o investování, zajímavé projekty a mnoho dalšího.

View all posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *