Starší video jako funkce facebooku

Nové funkce Facebooku?

Většinou si o nových funkcionalitách nerad přímo čtu, ale raději je nacházím nějak tak nahodile. Dnes jsem si všiml jedné nové funkce Facebooku. Viděl jsem hned několik videí, které jsem již dříve viděl, řekněme v řádu několika měsíců zpět, až jednoho roku. Je dobré si říct, že všechny byly takové, které mě zaujaly. Možná i proto si je pamatuji. Nutno tedy říci, že se Facebook opravdu trefil a tyto videa považuji i zpětně za celkem kvalitně udělané nebo zajímavé. Jedná se tedy o nějaké vzpomínky, nikoli však takové ty videa s kamarády, oslavující X leté výročí kamarádství. Tohle bylo pro mě něco nového a dosud nevídaného a bylo to označeno jako navrhované video.

Oblíbenost příspěvku

Je veřejně známé, že si sociální sítě počítají jak nás co zaujme, podle času jak dlouho se díváme na video, čemu dáme like, co sdílíme a celkově jak nás zaujímají různé příspěvky a podle toho nám servírují reklamy nebo příspěvky na „zdi“. Z tohoto důvodu mě vůbec nepřekvapuje, že se tato funkce přidala. Možná mě spíš udivuje, že nepřišla už mnohem dříve.

Málo kamarádů na Facebooku?

Jak rychle jsem tu funkci uviděl, tak rychle se mi i ztratila a zatím jsem ji znovu nenašel. Na druhou stranu už starší funkce, která mi šetří čas, protože mi po nějaké době procházení příspěvku ukáže „Přidejte si přátele, aby se vám zobrazovalo víc příspěvků.“, se stala neudržitelnou a teď se mi zobrazuje hned jako první příspěvek na zdi. Ani reklamu mi tam nedá!
nov0 funkce facebooku

Bug or feature?

Každá novota má nějaké porodní bolesti a kdo se pohybuje v oboru jako je ten náš, tak to zná. Protože i sebelepší developer udělá chybu, která se následně odladí a nakonec si na ni ani nikdo nevzpomene. Snad se ke své „zdi“ dostanu co nejdříve, protože potom tam strávím o to více času, abych to všechno dohnal. Příspěvky na zdi si přece nemůžu nechat utéct!

About the author

Boris Pazdera

Jsem člověk, který se rychle nadchne pro cokoliv nového, takže doufám, že nové je vždycky lepší! Velmi se zajímám o investování, zajímavé projekty a mnoho dalšího.

View all posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *